top of page

RAUGO BLYNELIAI

Rugsta.lt

Blyneliai, kurie savo purumu ir skoniu nepaliks abejingų.


Galvojant apie savaitgalio pusryčius, sutik, daugumai tikrai galvoje šmėsteli mintis - o gal blynai? Nesvarbu kokius blynelius pasirenkame gaminti, jie išlieka skaniausias ir populiariausias mūsų ir ypač mūsų vaikų pasirinkimas. O, kad taip laukti savaitgalio pusryčiai nesiliautų stebinti ir greitai neatsibostų, siūlome išmėginti blynelius su raugu!

Nedvejok ir eik maišyti blynų!

Jei turi iškilusio raugo ar užsilikusį jo likutį šaldytuve, nedvejok ir eik maišyti blynu. O jeigu apie sekmadienio pusryčius atsiminei šeštadienio vakare, puiku, pasigaminsi sveikesnę alternatyvą bet kuriems blynams, kurių receptų galima rasti begalę.

Ingredientai:


  • 2 kiaušiniai

  • 250 g raugo arba jo likučio

  • 245 g pieno

  • 60 g graikiško jogurto

  • 180 g kvietinių miltų (galima maišyti su spelta arba pilno grūdo)

  • 56 g sviesto

  • 4 g vanilės ekstrakto (pisirinktinai)

  • 2 a.š. kepimo miltelių

  • 5 g druskos

  • 50 g cukraus

  • pusės citrinos sulčių (galima įtarkuoti žievelės)

  • sezoninių vaisių, uogų, klevų sirupo paskaninimui pagal poreikį


Gaminimo eiga:


  1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Šluotele švelniai sujudiname trynius, supilame raugą, pieną, jogurtą, vanilės ekstraktą (jei naudojama), išspaudžiame citrinos sultis (jei norisi galima įtarkuoti žievelės). Gerai išplakame.

  2. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Viską suberiame į mišinį su raugu ir gerai išplakame, kad neliktų sausų miltų. Į masę supilame ištirpintą sviestą ir plakame kol sviestas gražiai įsimaišys. Tešlą paliekame ilsėtis apie 15-30 min.

  3. Kad blynai būtų dar lengvesni, išplakame likusius kiaušinio baltymus iki standžios masės. Tik atsargiai, neperplakti. Baltymą švelniai įmaišome į tešlą.

  4. Įkaitiname keptuvę iki vidutinio karščio, įdedame šiek tiek sviesto ir kepame blynus iš vienos pusės apie 3-4 min. kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o kraštai šiek tiek paruduos. Tuomet apverčiame kitą pusę ir kepame dar apie 4 min. kol gražiai paruduos.

  5. Blynelius skaniname su mėgstamais vaisiais, uogomis ar klevų sirupu 🫐🍓🍯

61 peržiūra
bottom of page