top of page
Rūgsta įkūrėjos

Labas!

Sveikiname tave užsukus į šiuos jaukius mūsų internetinius namus, kuriuose kvepia nuolat kepama duona.

Mes - Gabrielė ir Giedrė - dvi mamos, kurių draugystė prasidėjo dar universitete, stiprėjo kasdien mindant to paties darbo slenkstį, o po to dar labiau pražydo atsisveikinus su juo ir žengiant į pačias svarbiausias pasaulyje pareigas be darbo valandų - mažo žmogaus auginimą. 

Kadangi mamystės pradžios pas mus abi pasibeldė beveik identišku laiku, tad sutapo ir noras atrasti kažką naujo, bet tuo pačiu palankesnio sveikatai. O praleidžiant vis daugiau laiko namuose ir rūpinantis ne tik savo, bet ir pačių mažiausių dienos racionu, tapo ypač svarbu, kad ant stalo dėtume dažniau tik tokius produktus, kurių ingridientų sąrašas kuo trumpesnis ir suprantamesnis.

Taip atsirado namuose kepta duona - natūralaus raugo duona, kurioje tik miltai, vanduo, druska ir mūsų skirtas laikas.

Apie mus ir kelionę naminės duonos link

Aktyvus raugas iš arti
Duonos tešlos lankstymas
Duonos tešla išverčiama ant kepimo indo
Duonos tešlos įpjovimas prieš kepant
Duonos riekė iš arti

Pradžia nebuvo sklandi. Prieš akis stovėjo idealus apvalainas su tobula „ausele“ sourdough duonos kepalas, tačiau realybėje ir raugas spyriojosi, ir įrankiai apvylė, ir net buvo pasiklysta dideliame informacijos liūne. Taip trūko į ką atsiremti, paklausti patarimo, bet deja duonos kepimo meno mokymosi procesas užtruko tik didelio užsispyrimo dėka. Kartu su juo atėjo daug patirties ir noro kitiems padėti šioje kelionėje.

Mūsų tikslas

Mitais apipintą duonos kepimą paversti aiškiu procesu, kuris galėtų lengvai apsigyventi kiekvieno virtuvėje.

Ir visai nesvarbu, namuose praleidi didžiąją dienos dalį, ar esi juose retas svečias, turint norą, tinkamus įrankius ir šiek tiek po ranka esančios informacijos, galima nuosekliai įgyvendinti gana paprastą rezultatą - ragauti dar vos vos šiltą savo rankomis suformuoto kepaliuko riekę.

Tikimės, kad Rūgsta rasi visko, ko trūksta, jog jau netrukus tavo namuose keptų ir kvepėtų DUONA.

bottom of page